This design involved a 3-year, 5-story, multiphase

renovation of a 495-room hotel. By integrating new architectural elements, furniture, finishes and lighting with existing structural elements, we transformed massive interior spaces into welcoming centers of activity.The first phase was the redesign of the hotel’s main lobby which had been dominated by tiers of escalators and a bell-shaped chandelier - elements that were dated and unattractive. We removed part of the 2F slab and designed a double story glass storefront allowing natural light to filter into the atrium. A 14-ft wide fireplace clad in backlit alabaster and sculpted walnut suspended 33 feet from the 3F ceiling slab and custom chandeliers evoking fireworks provide new focal points for the atrium volume. Public spaces abutting the atrium were given new recessed low-voltage lighting, finishes and furniture featuring warm woods and rich colors to integrate the 15,000 square feet of the 3-level lobby into a dramatic but more intimate whole.