The clients for this 1930s landmarked brownstone

wanted to create a modern Pied a Terre, allowing their large extended family to congregate in the city.  While the front of the structure was restored to its original configuration, and a missing stoop recreated, the new rear extension and expanded penthouse have a more contemporary aesthetic. Floor-to-ceiling, wall-to-wall, turn-of-the-century factory-style windows on all floors of the north façade allow light into the building to create a modern, open feel. The floor plate was enlarged by removing the existing L-shaped rear extension and extending the entire rear elevation. In addition, the center of the existing interior was reframed to accommodate a new elevator and refurbished stairwell. The interior design of the building reflects the client’s eclectic style, combining many traditional design elements with modern and environmentally conscious materials.