Apple Store.Stairs Lateral.jpg
Tracy Reese.interior6.jpg
Coke Exterior.jpg
RestHardBroad Ext Oblique.jpg
RH Soho. Downstairs.jpg
RT06 02 2007A63.409.jpg
RT08 05 Walker Zanger. SHOWROOM2.jpg
Shattuck Reception.jpg
05 AmSym. Small Meeting.jpg
Bronsky II.exterior.jpg
RRA-RRA_Office-01 smaller file size.jpg
Apple Store.Stairs Lateral.jpg

Apple Soho


Apple Soho Store

First Flagship Store • 70' Skylight • 15' Glass Bridge

SCROLL DOWN

Apple Soho


Apple Soho Store

First Flagship Store • 70' Skylight • 15' Glass Bridge

Designing with Steve Jobs

Apple transformed a former post office in New York’s Soho district into the first of its retail stores. Working in collaboration with Steve Jobs, Apple and Bohlin Cywinski Jackson, RRA was part of designing the prototype for subsequent Apple stores around the world, setting new standards in retail design. The 18,000 s.f. interior invites consumers with its use of costume-designed glass features – a 15' high staircase, an indoor bridge and a 70' long skylight – echoing the iconic design sensibility of Apple products.  The Apple Store has since garnered numerous accolades, including recognition by The American Institute of Architects and Business Week for Design Excellence.


Tracy Reese.interior6.jpg

Tracy Reese


Tracy Reese

Flagship Store • Hourglass Curves • Fushia Resin Wrap

Tracy Reese


Tracy Reese

Flagship Store • Hourglass Curves • Fushia Resin Wrap

The Femininity is in the Detail.

Embracing the sweeping curves of a woman’s body, fashion designer Tracy Reese’s signature style is reflected in each curve and dip of this 2,200 s.f. store. Sloping walls course an hourglass shape around the discerning consumer, visually dividing the space into two display areas. Richly detailed with custom touches, the store bursts with a fuchsia resin cash wrap, curved stainless steel display fixtures, cove lighting and central chandeliers, accentuating the space with a robust and yet delicate femininity inherent to Ms. Reese’s celebrity-sought brand.


Coke Exterior.jpg

Coca-Cola


Coca-Cola

Monumental Stair  •  Illuminated Path  •  Interactive Displays

Coca-Cola


Coca-Cola

Monumental Stair  •  Illuminated Path  •  Interactive Displays

Re-envisioning a Recognizable Brand

With RRA’s keen sense of the consumer’s shopping experience and an understanding of the company’s global strategy, Coca-Cola Fifth Avenue sought a store that would delight in the vintage history and fun of one of the world's most visible brands. A key element enticed visitors into the 150 ft. long store with an illuminated path flanked by a captivating wall display, floor pattern and undulating ceiling treatment.  Visitors are encouraged to linger as they view interactive videos, exhibits and merchandise. A monumental staircase and sculptural bronze railings along the narrow space holds the attention of the busy shopper in one of the highest-profile shopping districts on the planet.


RestHardBroad Ext Oblique.jpg

Restoration Hardware Broadway


Restoration Hardware

Broadway

Historical Restoration • Antique Application • Double Staircase

Restoration Hardware Broadway


Restoration Hardware

Broadway

Historical Restoration • Antique Application • Double Staircase

Redesigning to Restoration Hardware’s Standards

RRA worked with Seaton Wilson Architects to restore the original architectural details in the renovation of this 16,000 s.f. retail space. Through research of historical drawings and analysis of painted surfaces, two antique clocks were carefully restored and the original structure's cast iron columns were revitalized with new painted wood fascia and Corinthian capitals.  The team retained Restoration Hardware’s signature feel while also bringing a landmark building facade back to life.  By conforming to Restoration Hardware’s design standards, a new prototype was created for urban furniture retail stores with new interior columns, display areas, a double staircase and an elevator that connects the store’s two floors.


RH Soho. Downstairs.jpg

Restoration Hardware Soho


Restoration Hardware

Soho

Three Levels Combined • Flagship Branding • Historic Renovation

Restoration Hardware Soho


Restoration Hardware

Soho

Three Levels Combined • Flagship Branding • Historic Renovation

Recasting the Roaring Twenties

Renovating while restoring is Restoration Hardware’s signature brand, while also being a honed skill of RRA’s New York-based architects. This 1920s Neo-Classical building designed by Thomas Lamb was a former post office located at the corner of Prince and Greene Streets in the historic Soho district. In order to revitalize this 16,000 s.f., three-story grand dame, Lamb’s original drawing for the façade was used to inspire and transform the building’s frontage, while honoring the district’s flair for progressive style.

 


RT06 02 2007A63.409.jpg

Davis & Warshow


Davis & Warshow

Showroom & Event Space • Gallery Design • Curved Surfaces

Davis & Warshow


Davis & Warshow

Showroom & Event Space • Gallery Design • Curved Surfaces

The Flow of this Multi-Purpose Showroom

Fixtures curated as art. Sinks hung like paintings. Water used as the primary medium. Every aspect of the Davis & Warshow showroom is adjustable to meet the needs of the changing products or events, while delightfully embracing the movement of water. Presented without running water, flowing materials are embraced throughout the design.

The first step into the showroom is on a sienna orange rubber mat. This soft flooring insinuates a landlocked waterfall by sliding up and over the reception desk, then over a curving bench and onto a wall of rubber dotted with honey-colored Chroma Resin. Displays are set in 36 movable pods, each with a drop-in panel of stone and presented in walnut on the original industrial wood floors under exposed oval duct work. The sales area is separated by semi-opaque resin dividers, and, rather than line the perimeter with displays, there are 21 large windows that focus the showroom inward. The final touch transforming the lush waterworks from retail to presentation or party is the pre-set lighting system, uniting the space according to the attendees.  


RT08 05 Walker Zanger. SHOWROOM2.jpg

Walker Zanger


Walker Zanger

6,400 s.f. Showroom • Curated Stone & Tile • Historic Exterior

Walker Zanger


Walker Zanger

6,400 s.f. Showroom • Curated Stone & Tile • Historic Exterior

An Exceptional Showroom for this Exclusive Tile & Stone Master

Collaborating closely with the Walker Zanger design team, RRA created a series of zones and sample rooms to engage the discerning consumer. Awash with bright light, clean lines and briskly presented real-world scenarios, our design expands the mind while compelling the globally garnered stone products into each scene.

 


Shattuck Reception.jpg

Shattuck Hammond


Shattuck Hammond

Investment Firm • Olive & Pumpkin Palette • Curved Toned Wood

Shattuck Hammond


Shattuck Hammond

Investment Firm • Olive & Pumpkin Palette • Curved Toned Wood

A Contemporary Take on Art Deco for this Healthcare Investment Firm

When Shattuck Hammond Partners, Ltd. relocated to a 14,000 s.f. office in Rockefeller Center with commanding views of St. Patrick’s Cathedral and The Empire State Building, it sought out RRA to design a warmly appealing space to conduct its evolving business.  Arriving clients are welcomed initially into a gracious room lined from floor to ceiling in macore pomele wood panels, elm burl accents and stainless steel accents. Curved walls in rich colors of olive and pumpkin encaustic plaster and toned woods continue directing the flow of space toward the working area of the firm.  


05 AmSym. Small Meeting.jpg

American Symphony


American Symphony Orchestra

Lincoln Center • Translucent Glass • Custom Millwork

American Symphony


American Symphony Orchestra

Lincoln Center • Translucent Glass • Custom Millwork

Translucent Opulence for the League of American Orchestras

Moving their headquarters from Washington D.C. to Manhattan required a deep understanding the changing needs of this national advocacy organization. The League sought out RRA for a design solution that would accommodate their daily administrative and fundraising operations while also converting 10,000 s.f. into musical performance areas when necessary.  Because of our adaptability to the special constraints faced by non-profit organizations, we were able to design a space replete with a contemporary malleability as well as an upscale opulence befitting to their member orchestras.

From the point of entry, glass walls unify the organization with translucence. Approaching the meeting rooms, the glass turns opaque, creating privacy inside. In the interest of spatial flexibility, we created a custom conference table that breaks down into 10 pieces so the room can hold a concert or several variations of meetings. The end walls of the conference rooms are constructed of frameless glass with a special film that varies in opacity depending on the vantage point of the viewer. The custom-designed, 24-seat conference room and furnishings are constructed of maple, maple burl and cherry. Lighting touches ranges from perforated metal hall sconces to curving halogen light mounted above to steel tracks. This beautiful space crescendos to the needs of its staff and its symphonic members - a modern orchestral movement of the architectural skills of RRA.


Bronsky II.exterior.jpg

Tribeca Dental Office


Tribeca Orthodontics

7 Patient Areas • 3 Administrative Offices • Reception

Tribeca Dental Office


Tribeca Orthodontics

7 Patient Areas • 3 Administrative Offices • Reception

Maximizing the Second Office for Success

This 1,800 s.f. space has exposed brick and a warmer palette, which lent themselves to our client’s second office in this historic, trendier area. The long, linear space proved challenging in housing the request for seven patient areas, laboratory, two private offices, three administrative areas and reception area. Always up to the task, RRA packed a generous warm style and functionality into the design, while adhering to the specific requirements unique to this successful dental practice.

Upon entering the space, the large arched window welcomes visitors. The reception desk, curved softly in natural oak and walnut, guides them to the private patient areas, which is separated by textured resin panels. Private administrative areas are defined with sliding doors hung from exposed barn-door hardware. Dental chairs required to be at specific angles are accommodated, including accompanying equipment, cabinetry and lab area. The corridor terminates at a split-level stair directing one either up to the private office and laboratory, or down to the basement storage and server areas. Finishing touches throughout the office engage a warm, earthly aesthetic by using strand grain bamboo flooring, river rocks set in resin on the bathroom floors and warm yellow and green tone paints. The space uses environmentally sensitive materials, as well as recycled finishes, providing the perfect complement to the philosophy of the practice.


RRA-RRA_Office-01 smaller file size.jpg

RRA Office


Ronnette Riley Architect

New Lobby • Conference Rooms • Material Library

RRA Office


Ronnette Riley Architect

New Lobby • Conference Rooms • Material Library

The Inspiration Inside Suite 7401

From the renown vista point that is the Empire State Building, RRA has been designing from her home here for over 28 years. A complete fit-out customized for its staff and client needs, the vibrant and expansive office invites collaboration among its architects, interior designers, interns and clients – all the while enjoying the architectural marvels that compose Manhattan. The office features a brand-new lobby with reception and waiting area, as well as two conference rooms with sweeping panoramic views. The firm's material library has also doubled in size, as has the new kitchenette and printing suite. As RRA expands, plans to grow into nearby offices continue to evolve.