A souvenir shop in NYC's Municipal Building, CityStore

was Relocated from an alcove off the building’s north entrance that was actually part of the airlock for the lobby, the 450sf CityStore was looking to increase its image as much as it increased its display area.  The design challenge was to complete the designed construction within 5 weeks. Our role was to design a space for the CityStore that would begin to create a brand for the store and to get as much of the merchandise on display as possible while working within a budget that made this the most inexpensive retail space our office has ever worked on. We proportioned the store around the large, west-facing window, using it as the back area of the cashwrap so as to not lose any opportunity for display. Using only slatwall, formica, vinyl flooring and paint we mixed the color palette of each to create blocks and areas within the space and on the walls. A thin, floating gypsum board panel hangs over the cashwrap as the only ceiling structure introduced into the space.   The benefits of the new CityStore location allows the client to display the full line of city codes and merchandise goods in a brightly-lit, cheerful space, it’s design ties closely to the brand image that they want to project and, most importantly, sales are up dramatically.